Меню

Безплатни електронни книги в Интернет

Безплатни електронни книги в Интернет

В Интернет можем да намерим почти всичко, което ни интересува. Това се отнася и за електронните книги. Съществуват много сайтове, от които можете да си закупите такива, но са рядкост тези, които предлагат безплатни електронни книги напълно легално.

Съществуват безброй сайтове, които разпространява нелегално съдържание, включително и електронни книги, но ако искате да бъдете сигурно, че няма да имате проблеми свързани с авторски права или евентуално прихващане на зловреден код, най-добре стойте далеч от подобни сайтове. Предлагаме ви няколко места, от където можете да си свалите електронни книги напълно легално и безплатно.

Project Gutenberg

Според официалната информация на началната страница на сайта, в https://www.gutenberg.org можете да намерите над 53,000 безплатни електронни книги. Можете да избирате книги според жанр, като започнете от фантастика, наука, история, образование и други.

Book Boon

Уеб сайтът http://bookboon.com е много добро място ако търсите безплатни електронни книги. Заглавията са разпределени в категории. Book Boon предлага удобен потребителски интерфейс, който изглежда като онлайн книжарница.

Many Books

Името на http://manybooks.net подсказва, че тук можете да намерите богата колекция от електронни книги в мрежата. Според сайта, онлайн библиотеката има над 33,000 заглавия. Интерфейса е много свеж и приятен, книги могат да бъдат търсени по жанр, заглавие, автор, език и други.

Free Ebooks

Интерфейсът на сайта за електронни книги https://www.free-ebooks.net се отличава с начина на категоризиране на съдържанието му. Ако търсите определено заглавие със сигурност няма да имате проблем използвайки навигацията на този сайт. Регистрацията е безплатна и има класация на книги, безплатни аудио книги и други.

Open Library

За сайта https://openlibrary.org спокойно може да се каже, че заслужава името си и работи като отворена библиотека. За разлика от традиционните библиотеки, където трябва да върнете книгата, в openlibrary.org можете да задържите електронното копие на книгата, която свалите от сайта. Всяка книга е достъпна в различни файлови формати като PDF, ePub, Plain Text и други.Нов проект Обява за работаКачете вашия банер тук