Меню

Проект

Сайт за набиране на персонал - музиканти

Който мисли, че може да се справи, да каже колко би струвал подобен проект! 

Искам да направя страница, за набиране на персонал, страница която ще позволява на музиканти да се регистрират сами. Да се създаде категории на артистите, селекция от артисти във всички категории. Да се създаде една база данни от артисти. Да се направи галерия /артисти/снимки /инфо. Да има условия за регистрация, самата страница да не позволява достъп на данни, да позволява ,но единствено само до нас. Интереса на работа да достига само до агенцията, да нямат достъп до продукта. Самата страница трябва да има филтър да няма телефон за контакт да не се позволява на музикантите да се свързват директно с търсещите компании както и обратното.. Относно регистрацията на музиката.,всеки може да вкара всичко, но аз да преценя и реша кои да вкарам в тази страница и аз решавам кои данни да публикувам,. Една дата база необработена, която да има филтър с които да мога реша мануално кои да пускам напред..

 

1.      Като цяло ще се опитам да перифразирам първо идеята ,за да прецениш дали си ми разбрал концепцията за  този бизнес. Също така ще слагам коментарите си за потенциални стратегически или технически проблеми, които според мен изискват внимание,коментарите ми са като шоустопъри или критика, а просто като обективна интерпретация тип „огледало“ на идея и концепция.   Моят опит сочи, че това рядко е достатъчно или ефективно. В пъти по-ефективно е управлението на желанията на хората и окуражаването им да следват определена култура.

2.      Бизнес Идея: 

Създава се сайт, в който ще могат свободно да се регистрират акаунти на музикални изпълнители/групи и клиенти. Клиентите ще могат да разглеждат предварително куриран от мен списък с музиканти и да харесват кандидатури.Клиентите няма да могат да разглеждат информация за други клиенти. Музикантите ще могат да си създават профили със съдържание, които няма да бъдат публично достъпни и няма да могат да гледат профили на колегите си (музиканти) както и съдържание качено от тях.Ще има процес по одобрение на създаден нов акаунт от музикантите преди да могат да качват съдържанието си или ще могат да качват съдържание веднага след като са създали профила си.

!!! Потенциален риск: Ако клиентите могат да създават профили свободно ( а не примерно на принципа на бизнес акаунт, където клиент се свързва с теб и ти създаваш акаунта му) то е възможно някой с кофти намерения да създаде фалшив клиенти профил за да разгледа портфолиото от изпълнители. В случай, че клиентите няма да могат да имат акаунти и информацията и предложенията за групи ще минават САМО и ЕДИНСТВЕНО през мен  и аз ще комуникарам с тях по други канали, това не би било проблем.

3.      Основен сайт:

Тук трябва да се направи концепция какво ще има като информация на публично достъпната част от сайта, имайки предвид конфиденциалния характер на бизнеса. Нарисувала съм примерна картинка на това как виждам нещата на прима виста в главата си. Ако искам да монетизирам и с обмяна на реклами и банери на сайта, това е съвсем отделен аспект....може да бъде изцяло пропуснат, ако не е релевантен към цялостната концепция.

4.      Вътрешен сайт за изпълнителите:

Това е сайта, който ще виждат изпълнителите след като успешно са създали профил в системата си. Тук също съм нарисувала примерна картинка на информацията и грубия външен вид на подобна страница. Няма никакви технически пречки за качване на снимки, записване на лични данни, качване на мултимедийни файлове (клипчета, аудио), избиране на конфигурация на групата (соло изпълнител/формация, музикални инструменти), може да се въведе календарна функционалност, в която да се маркират периодите, в които ще могат да работят музикантите за определен сезон, информация относно за предпочитани места за свирене (кораби, заведения, хотели). Също така може да има секция за качване на електронни копия на докумените нужни за уреждане на работните отношения, както и чеклист, за спомагане на музикантите в изготвянето на коректна работна документация. Може да има и анкети за различни въпросителни, които трябва да се уточнят, като желан размер на възнаграждение например, осигурени условия за работа и тн.

!!!Потенциални рискове: Тук има доста пунктове, за които се сещам и ще ги изброя с подточки:

-Качването на съдържание с потенциално авторско право трябва да бъде защитено със съответните технически мерки, възможно е заради ниска техническа култура на изпълнителите, някой друг да влезне в акаунта им и да достъпи качени материали. Разбира се, ако се отнеме възможността музикантите да управляват сами каченото съдържание, това значи, че някой трябва да поправя вместо тях такива потенциални грешки. Тоест музикантите да могат само да качват съдържание и да не могат да го трият или заместват с друго.Но тогава административната тежест пада върху мен или потенциален персонал

-Друг потенциален риск при отварянето на един сайт за качване на съдържание (като това е must-have функционалност )значи, че трябва да има заложени съответни контроли срещу злоупотреба с каченото съдържание с цел да се претовари сайта или да се извади от строя. Тоест да не могат да се качват безкрайно големи файлове, да има ограничения в бройката и вида и формата на файловете и тн. Желателно е съдържанието да бъде криптирано след като бъде качено, това ще го защити, при евентуален пробив, източените данни, ще бъдат неизползваеми.

-Рискове свързани с контактна информация на групите – тук също има 2 подхода, ограничаване в това каква лична информация могат да пишат за себе си групите или криптиране на данните, с цел дори при пробив да не могат да бъдат прочетени от трети лица.

-Имай предвид, че дори при много опростено построяване на сайта, например групите си качват нещата и само и единствено аз имам достъп до качената от тях информация, дори те да нямат никакви контроли, ако моят  акаунт бъде компрометиран (случайно или злонамерено) това е потенциален рисков вектор, който трябва да имам предвид.

-също така не съм експерт, но ако сайта ми поддържа функционалност потребители да създават акаунти и да качват съдържание, подлежи на правови регулации относно защитаването на тази информация (в случайно че съдържа каквито и да било лични данни или данни позволяващи някой да бъде идентифициран персонално)

5. Потенциален сайт за клиенти – Тук трябва да си изясни и да си помисли дали ще има такава част, ако да, по-горе съм описала потенциалният риск, тъй като такъв акаунт би имал възможност да разглежда одобреното от мен съдържание на множесто от изпълнителни и евентуален пробив там би изложил тази информация на 3 лица. Естествено може просто клинтите да си правят акаунт с анкети какво търсят или да ги квалифицирам лично/по телефон и да получават отделно (например по електронна поща) потенциални кандидатури.

6. Заключение: 

Тук искам да обърна внимание на техническите контроли, които да ограничават определени видове комуникация между клиенти и изпълнители. Може да се създаде  много контроли, но опита ми сочи, че хората винаги ще намерят начин да ги прескочат. За пример исках да посоча модела на

 AirBNB, 

допускам си запознат с техния модел, те свързват търсещи с предлагащи. Реално ако решиш можеш да прескочиш сайта и да се свържеш със собственика на имота, той е показан като адрес, а и можеш да обменяш съобщения във вътрешия чат на платформата, но хората не го правят.

 AirBNB се явява гарант в качеството и уреждането на комуникацията и транзакциите между двете страни. Хората имат изгода, AirBNB да са гарант и нямат полза да ги прескачат. Това тук го слагам във философски аспект, не знам дали си разглеждал как  работят платформи на други посреднически бизнеси, но прозрачността е винаги на фокус

  • Затворен
  • Бюджет

Кандидати // 4

Свиване
  • Кандидат
  • vortex     Здравейте, писах Ви лично съобщение. Ще се радвам, ако проявите интерес.
    Поздрави,
    Йордан Терзиев
    1. Aктивност:
    2. 30%
    30%
  • 60 дни

  • Кандидат
  • Борислав Тодоров     Бих желал да получа по-подробна информация.
    1. Aктивност:
    2. 40%
    40%
  • 1 дни

  • Кандидат
  • viktoalia     Здравейте,
    Казвам се Вероника Павлова от фирма Sales Force Consulting.

    Можем да изпълним заданието Ви.
    Също така, можем да сме полезни и със SEO, дигитален маркетинг и други.

    Оставам на разположение за въпроси и коментари.



    1. Aктивност:
    2. 20%
    20%
  • 100 дни

  • Кандидат
  • germanica_eood   Здравейте колега,
    не знам за другите, не съм програмист, но аз не бих си мръднала и пръста за Вас при така написана обява!

    Успех в търсенето!
    1. Aктивност:
    2. 40%
    40%
  • 1 дни
  • 2 лв.




Качете вашия банер тук