Меню

Проект

Редакция на web php код на сайт с изградена автоматизирана система за спиране и пускане на гейм сървъри (crontab, mysql, php)

Здравейте,

Търся човек за редакция на web php и прекодиране на някой неща по сайта - www.GameHost.bg . Страницата е за game hosting сървъри на играта Counter-Strike 1.6, Counter-Strike Global Offensive. Системата работеше чудесно няколко години след което я изключих и ми се налага прекодиране. Клиента, когато закупи сървър от сайта трябва да се пуска и спира автоматично от няколко Linux машини в сървърни центрове. Сървърите трябва да спират автоматично, когато изтече периода.


Системата ползва главно PHP 5.6, MySQL и съвсем малко javascript за незначителната функционалност на сайта. Има errorhandler-и, apps файлове и controller-и за всичко (така е писано php-то)

Framework-a е авторски на човека, който е писал сайта. Накратко системата работи по следният начин:


Клиент се регистрира и си купува ТОЧКИ чрез СМС или дебитна/кредитна карта (виртуален пос терминал към гейта на БОРИКА) след като закупи точки може да си закупи гейм-хостинг сървър услуга за: ден, 10 дни, месец, година и т.н.

След закупуването на сървър web php прави връзка с машините ко-локирани в дейта центрове и изпълнява command line за стартирането на сървъра като за всеки клиент се генерира нов .cfg файл на сървъра, различен IP адрес, taskset -c на процесора (според load-a на машината/машините съответно), различен port (udp,tcp) от 27015 до 27030. Crontab следи за изтичането на сървърите и съответно тяхното спиране. Всичко това е направено и работи или поне работеше коректно до 2015г. когато преустанових услугата поради слабият интерес към играта Counter-Strike 1.6. Сега желая да върна проекта със сървъри на Counter-Strike: Global Offensive (различен command line, различна система от страна на valve/steam) Трябва да се добавят някой нови малко функционалности откъм самото стартиране на сървъра (връзката на php-то с command line на линукс машините) След като смених ISP ко-локацията - пускането на сървъри не работи, защото са описани IP-та и мрежи от различен IP-range. Някъде в php кода е зададено да изисква отговор от една от машините "ОК" и след като получи такъв да изпълни command line, но немога да намеря къде. 

Реално трябва да се направи сървърите отново да работят, да се добавят някой нови променливи за изпълнение на command line и стартирането на сървърите. Има MySQL база данни, която не е с последен BACKUP след последните промени по сайта, защото немога да намеря по-новия (вероятно е на някой харддиск, който съм затрил незнайно кога), но базата работи. Неможе да се мигрира към php7, защото почти в целия код всичко е описано с mysql_connect, а php7 не поддържа тази функция. Downgrade-нах всички машини от php7 na php5.6.  Аз съм Network Administrator, което е много далеч от php и просто немога сам да оправя нещата. Системата е работила на Linux/Slackware primary (система + сайт + сървъри) + още три secondary машини на Debian/Linux ; Slackware/Linux ; FreeBSD/Unix. Като във всяка една от тях е имало HTTP php код за потвърждение, че има част от сайта на нея: http://m1.gamehost.bg ; m2.gamehost.bg ; m3.gamehost.bg Засега ще сме само на една машина и ще трябва да се редактират проверките на php за отговор от другите машини. Това е като цяло със сигурност има и нещо друго, което съм забравил, защото не съм програмист. Според мен все пак трябва да видите кода или част от него за да придобиете някаква представа как работи системата и като цяло.

  • Затворен
  • Бюджет

Кандидати // 2

Свиване
  • Кандидат
  • Венцеслав Арменчев     Интересна задача, мисля че от наличните тук кадри почти няма да се намери такъв който да се справи с нея. За да бъде бъде улеснено намирането на човек който да се заеме с нея е необходима повече информация, като например:

    Операционна система на главния сървър на който е сайта
    Вид на базата с данни
    Коя линукс дистрибуция се използва на допълнителните сървъри.
    Има ли вдигнати IP тунели/VPN между машините
    1. Aктивност:
    2. 10%
    10%
  • 77 дни

  • Кандидат
  • Banko Zhelyazkov     Здравей,

    Възможно е да ти помогна с модифицирането на това изпълнение, разработвал съм доста по сложни системи с php и mysql но ще отмене време да се проучи кода за да се намери слабото място което спира работата на системата като цяло.

    Ако се интересуваш свържи се с мен на мобилния ми да говорим.
    1. Aктивност:
    2. 10%
    10%
  • 1 дни
  • 1 лв.




Качете вашия банер тук