Меню

Проект

Търся ентусиасти за създаването на социална криптовалута

Здравейте! 

Проектът може и да изглежда утопичен, но не е непостижим.
Целта е да се създаде крипто алтернатива, която е алтернатива на досегашната покварена парична система, която се базира на обществен дълг. Стабилна единна валута за нашите географски ширини, предназначена за българската нация. Не спекулативен балон, които да се надуе, за да се изкопае и продаде (както вече става с първата българска криптовалута (левкойн) 
Нужен е екип от програмисти, икономисти, хора с бизнес, които са готови да търгуват с валутата, хора, които да разпространяват идеята. Всеки добронамерен е добре дошъл, без значение какъв е потенциалния размер на приноса му за общността.
Трябва ни ASIC защитен алгоритъм на валутата (които не може да се доминира от специално създаден софтуер за копаене на крипто).  
Аз виждам другите общи характеристика на валутата така:
За да доведе до някакво ниво на социално равенство трябва всички в мрежата да получават равен дял от баницата.
Пример: 1 блок да е равен на 1 монета и да има лимит 1монета на човек на ден, което да важи за цялата мрежа.
Да има също лимит на виртуалното портмоне, да не може да има повече от пример: 100 монети.
Всеки да копае, колкото може (или поне над определен минимум hashrate) и да получава по равно с всеки друг в мрежата.
Фактора "присъствие в мрежата" да е по-важен от фактора "hashrate". Това ще елиминира нуждата от скъпоструващи машини и всеки средностатистически домашен компютър или лап-топ (c i5 процесор) да може да е част от мрежата и да изкарва пропорционално на всеки в мрежата. 
Емисията на валутата да е с покачващ се максимум, равен на броя хора в мрежата по максимума на виртуалното портмоне. Като се вземе предвид за максимум брой хора в мрежата =населението на страната.
Стойността на монетата ще е с минимална цел формулирана от:  BGN (български левове) в обръщение към 2018г. делено на емитираните криптолевове. Не мога да намеря точна информация за емисията на BGN до момента.
Трудността на копаене трябва да не предвижда повече от 1 монета на 1 човек на 1 ден до за целия живот на криптолева.

Разбира се всички изложени от мен цифри и принципи подлежат на дискусия. Отворен съм към всякакви предложения, идеи и мнения свързани с проекта.
 
Поздрави!

  • Затворен
  • Бюджет

Кандидати // 3

Свиване
  • Кандидат
  • Стефан Красимиров     Здравейте г-н Димов,
    Приветствувам Вашата идея, особено ми допадат някои моменти в нея, например: "социална криптовалута", "предназначена за българската нация", да не е "покварена парична система", "Всеки добронамерен е добре дошъл, без значение какъв е потенциалния размер на приноса му за общността".
    Аз, лично се виждам с какво мога да бъда полезен?! Просто ми хареса Вашия патриотизъм и за това Ви пиша.
    Учредител съм на НПО - "Международна фондация - Мисия: ЕСОС". По случайност датата на регистрация съвпадна с датата на трагедията - падане на двете кули - Търговския Център в Ню Йорк, 11 Септември 2001 г. /Не казвам както всички казват официално - международен тероризъм, защото не съм убеден в това, всеки има право на лично мнение, но това е друга тема/. Най-лошото и най-страшното е, че това е трагедия и има хиляди невинни жертви.
    Когато учредих фондацията бях силно ентусиазиран и мотивиран с едничката цел, тази фондация да е социална и да служи за благото на хората не само у нас, а в цял свят. Ентусиазма изветря от невъзможноста фондацията да се развива, от спънките и непукизма на нашите управляващи. И това е друга тема. /Ако чрез фондацията мога да бъда полезен - казвам Ви - "ДА", с удоволствие.
    Ако и вие смятате, че не се вписвам, Ви пожелавам успехи със цялото си сърце!
    С уважение: Стефан Красимиров!
    1. Aктивност:
    2. 20%
    20%
  • 10 дни

  • Кандидат
  • Янчо Михайлов   Мога да вляза в идеята, като финансов разработчик на маркетингови и търговски стратеги + капитал, но при условие,че няма да има някви паразити, като тоя с фондацията.
    1. Aктивност:
    2. 20%
    20%
  • 15 дни

  • Кандидат
  • Piro   Интересен проект, с удоволствие бих се включил.
    1. Aктивност:
    2. 30%
    30%
  • 365 дни




Качете вашия банер тук