Меню

Проект

Инженер по механика/машиностроене/aвтомобилостроене/авиостроене за персонализиран курс по дигитално механично конструиране. Опресняване и надграждане на по-стари знания.

Здравейте, търся си човек С ПРАКТИЧЕСКИ ОПИТ от горепосочените специалности със СИЛНО РАЗВИТИ дигитални умения в областта - моделиране, FEM, CFD, с който да ми надградим познанията по моделиране до достойно за инженер и от семейство с металообработваща фирма (вече позападнала) ниво. Чрез практически задачи да обходим дупки, които имам. Имам опит както с 2Д, така и с управление на ЦПУ машини, така и с по-малки и прости 3д задачи. Завършил съм в УКТЦ, после в ТУ, в момента работя като системен инженер под Уиндоус Сервер и VMWare и малко Линукс, но по стечение на обстоятелствата тези умения останаха недоразвити и сега и позабравени, защото съм работил и във сферата на комуникациите, учил съм и второ висше по бизнес управление, бил съм проектен ръководител, както и съм се занимавал с бизнеса на баща ми. Съгласно личния ми план, ми трябва работещ специалист, с когото да запълним тази празнина и да ми помогне в това да развия "дигиталния механичен дизайн" до определено ниво, ползвайки всички актуални преки пътища и начини, които един работещ професионалист, а не 'даскал', знае.

Ето и как си го представям:

Персонализиран курс за дигитален механичен конструктор/дизайнер. Опресняване и надграждане на по-стари знания.

1. Software: Inventor-SolidWorks (кое друго може да е подходящо?) (ползвал съм аутокад и fusion, както и съвсем малко Инвентор)


2. Цел: използвайки моята дигитална инфраструктура (лаптоп с писалка sylus, работна станция с 4gb VC и 128gb RAM) и това, което знам досега, да стана много конкретен по отношение на практическата страна на проектирането, ще знам как бързо да правя конструкции, от чисто 3д гледна точка, използвайки дигиталните скици (ИМАМ СТИЛУС), ще знам след това как да ги тествам, олекотя и подобря, какъв материал(дебелина, вид, форма) бих избрал изначално въз основа на силите които ще им действат (имах физика в университета и механиката ми е любим предмет) ще знам как да тествам нещо в статика в крайните му режими на работа за натоварване, и как компютъра да ми пресмята съпротивлението във вода или във въздушен поток . НО! всичко да бъде възможно най-практично-цифрово. Компютърният софтуер е да направи изчисленията за безопасно задно окачване на планинското колело, да кажем, но човек трябва да знае материалите и как да използва ефективно компютърния софтуер. Мога да измоделирам една рама за картинг и сега сега, но много бавно, също неефективно и ще бъде или тежка, или няма да знам кога ще се разпадне и ще бера гъби... затова мисля че един работещ професионалист по учебен план, който да следваме, може да ме научи на много.

1. трансформиране на цифрови скици в 3d модели (има начин да направите 2d цифрови скици към 3d тела (много бързо)


2. някои специфики при работа с Inventor / SolidWorks - библиотеки с материали, маси, изчисления на базата на това


3. Обща поддръжка на 3D моделиране по някои теми / образователни задачи, които трябва да бъдат направени. а. сглобяване b. изследване на движението, ° С. общи функции на софтуера, които не са ми ясни - могат да бъдат по-конкретни. Склонен съм да използвам най-трудния начин за изграждане на нещо в 3d, главно поради липса на знания


4. Обща конструкция на теория с метали/пластмаси/композити, но запазена много цифрова и практична. Може и сам да си я чета от някъде. Нещо за полувисшисти, така да се каже. Самолети няма да правя.


5. FEM в статиката на обекти и възли от 2 и повече детайла за постигане на общ ефект.


6. CFD във вода и въздух за откриване на съпротивление и коефициент на съпротивление.


Картината от горното може да се използва като интензивен курс. това е нещо, върху което съм работил. 3. Как смятам, че процесът ще бъде успешен: Използване на конкретни случаи на употреба и задачи от интернет, които исках да използвам-променям-разработвам. Например - Рамка на велосипед от нула, товарен велосипед от нула, също с помощта на библиотеките от болтове, гайки, педали и др.

4. Вашето влияние върху планирането: Ще се радвам да получа Вашия принос за някаква учебна програма, базирана на гореспоменатите цели, и можем също така да обсъдим какво трябва да се промени или оптимизира, така че целият процес ще бъде (още) по-ефективен. С други думи, отделете време, помислете върху примерите и адаптирайте теорията с практическа насоченост + съставете план за проучване, като имате предвид нашите случаи на употреба и целите. Мога дори да ви платя 2-3 часа за компилиране на тази персонализирана програма, защото с такава, това ще ускори неимоверно целия процес.


5. Колко често: 1 път седмично с преподавателя, + 1 път вкъщи за по-голяма задача само за домашна работа. Всички домашни задачи трябва да бъдат възможно най-практични. Ако е необходимо, разбира се, че ще изучавам някои материали и теорията за анализа на напрежението и деформацията, но трябва да намерим ефективна книга за практически поглед върху задачата.


6. Продължителност и плащане: Плащането се предлага като по-големи блокове от часове, да кажем, 20 часа наведнъж. Така че се чака отстъпка. Продължителността ще продължи, докато се развие желаното СРЕДНО ниво на умения за дигитално конструиране и изпитване. Прогноза за 2-6 месеца.


7. Гъвкавост и времеви интервал: Всяка сутрин до 7:45, всяка вечер след 17:00 часа, в събота и неделя преди 14:00 часа. Пренарежданията трябва да се извършват само на месечна база. Ако са необходими допълнителни часове през седмицата, те ще бъдат организирани след първите няколко урока. (GMT+2)


8. Дългосрочни цели и желано (мечтано) по-нататъшно развитие на уменията за механичен дизайн като цяло: да мога да проектирам в дигитална среда механични структури, съставени от различни материали и работещи под различнинатоварвания - да ги тествам при множество сценарии в статика, вода и въздух, така че да дойда на ниво 'младши механичен дизайнер', преди някой истински професионалист да провери и потвърди конструкцията.

Стана много дълго, тъкмо ще видим кой е сериозен.

Поздрави и успехи,
Барбадан

  • Затворен
  • Бюджет
Никой не е кандидатствал за този проект.



Качете вашия банер тук