Меню

Проект

Дългосрочно писане на статии - 1500-2000 думи на статия

Здравейте,
моля да прочетете изискванията за проекта до край, защото търся да наема един или двама човека.

Трябват ми 50+ статии (точната бройка може да достигне около 65) със средна дължина около 1500 думи, като първоначално ще изискам 10 статии. Статиите ще ревизират определени продукти в разнообразни ниши. Всички статии ще са на български език.

Някои от нишите са с adult (съдържание за възрастни) насоченост. Ако ви е проблем да пишете за такива продукти, то проекта най-вероятно не е за Вас, защото голяма част от продуктите са в тази ниша. Другите популярни продукти са в 'weight loss' сектора и още няколко ниши.

Не дискримирам жените-кандидатки за проекта, но предпочитам да работя с мъж, защото изискванията пасват по-добре. Въпреки това, ако сте достатъчно креативни, без значение от пол, определено кандидатсвайте и ми пишете на лично. Adult нишата разбираемо изисква и употребата на някои 'по-мръсни' думи, които да могат да събудят определена тръпка у мъжкото съзнание, тъй като 90 % от клиентите в тази ниша са мъже. Това най-вероятно би било проблем, ако трябва жена да пише по този начин, въпреки че мога да дам примерни статии като съдържание, за да видите как трябва да изглежда едно ревю на adult продукт.

Същевременно обаче, трябва да може да напишете и статия, която да ревизира продукт за отслабване или продукт за красота, което не всеки кандидат може да покрие като изискване. (да може да пише и за adult и за отслабване и за красота и др., като умението да продава добре чрез текста е еднакво добро във всички ниши)

Така има два варианта от тук - или да наема човек, който да може всичко или да наема двама човека и да разпределя работата, затова и написах че позициите в обявата са за до двама човека.

Изисквания за статиите:

За всяка една статия ще дам ключови думи, които да се включат в статията, както и насоки/изисквания и/или материали, които да се ползват наготово, т.е да действате като ghost writer. Хора без опит моля да не кандидатсват!

Хора, които пишат сухо и некреативно и за тях писането е само за да изкарат пари, а не е страст, отново да не кандидатсват!

Ако не сте писали ревюта, отново не е тази обява за Вас. Ако не можете да продавате чрез текстовете си и да се поставяте в 'обувките' на потребителя/потенциалния купувач, който чете, то отново не кандидатсвайте.

Общи изисквания за кандидата:
- задължителен богат опит
- креативно писане** (прочетете по-долу)
- опит в писане на ревюта
- за препоръчване опит в писане на ревюта за хранителни добавки
- възможност за писане на минимум 5 статии седмично (по 1 на ден без Събота и Неделя), като статиите искам да ми се предават между 18:00 - 20:00 часа всеки делничен ден. Така ще имам време да ги прегледам и при необходими корекции да ми върнете ревизираната статия до обед на следващия ден, а междувременно да започнете да пишете следващата.
- работене в срок. Допускам забавяне понякога в рамките на ден, два. При по-голямо забавяне, приключваме съвместна работа без изключения и без заплащане. Задължително е да сте организирани и да работите в срок! Ако не можете или нямате достатъчно опит, по-добре да не си губим взаимно времето.

**Под креативно писане се има в предвид следното - създаване на собствени истории, измисляне на истории, разказване на случки по интересен начин и др.

Други изисквания:
- преди наемането за проекта, ще сключим договор (задължително е да имате електронен подпис) в който Вие се задължавате да не пишете статии за конкретните продукти (не за нишите естествено, само за конректните продукти) за друг сайт/човек и да не използвате статиите за свои облаги/цели. Допълнително ще се упомене изискване за конфиденциалност на проекта. 

Т.е договорът представлява договор за конфиденциалност и ексклузивност.

Заплащане:
- плащането ще става всяка Събота или Неделя, като се заплащат всички статии, написани през седмицата по тарифата за 100 думи. Мога да плащам по банков път или чрез PayPal. Например 5 статии общо думи 8000
при тарифа от 2 лв./100 думи (примерно) = 160 лв.

- определената тарифа за статиите ще е между 2 и 3 лв. за 100 думи, като ще се договорим за конкретна стойност преди започване на проекта.
- ако имате самочувствието и уменията, че сте най-добрият от най-добрите писатели, които мога да намеря и горната тарифа за 100 думи не Ви удовлетворява, пишете ми и ще се договорим.

Държа на перфектно изпълнена работа! Статиите преди да ми ги предавате, трябва да ги ревизирате поне 1-2 пъти, защото оправянето на правописни грешки (било то от бързина) или пунктуационни такива, не е моя работа!

Кандидатът(ите), който/които ще избера за проекта ще трябва да напише една пробна статия в съкратен вариант от 1000 думи преди да го/я наема. Тази задача ще я дам на този, който съм на 90 % сигурен, че е правилният човек. Естествено няма да изисквам тази задача от всеки.

Сега, това което искам е на лично съобщение да ми изпратите:
- кратка информация за Вас* (*не е задължително)
- портфолио
- статия или статии, които да ревизират конкретен продукт
- sales copy текстове, които сте писали - например подобни на това за Nutribullet https://bit.ly/2AeIjWm

Ще прегледам всички изпратени съобщения. С избраният кандидат(и), ще започнем работа в началото на Януари месец.

Благодаря!

  • Затворен
  • Бюджет

Кандидати // 7

Свиване
  • Кандидат
  • timi77     Здравейте интересувам се от предложението работил съм в тв
    1. Aктивност:
    2. 30%
    30%
  • 1 дни

  • Кандидат
  • Vivy An     За толкова много изисквания, е смешно да предлагате заплащане от 2лв. на 100 думи. Цяло чудо ще е, ако някой наистина добър копирайтър реши да изпълнява многобройните ви и безумни условия задоволявайки се с трохи...
    1. Aктивност:
    2. 60%
    60%
  • 1 дни

  • Кандидат
  • Елена Панайотова   Здравейте, Вашето предложение ме интересува. Бихте ли могли да дадете примерни задачи? Благодаря предварително.
    1. Aктивност:
    2. 10%
    10%
  • 1 дни

  • Кандидат
  • Полина Иванова     Здравейте , интересува се от обявата Ви. Нямам портфолио, но съм креативна и грамотна личност , ако това Ви устройва. В случая мисля,че е най- важното , ще очаквам вашия отговор. Благодаря за отделеното време!
    1. Aктивност:
    2. 20%
    20%
  • 1 дни

  • Кандидат
  • chaushewa9555     Здравейте, имам опит в посочената от вас работа, креативна личност съм. Благодаря за отделеното внимание предварително.
    1. Aктивност:
    2. 0%
    0%
  • 7 дни

  • Кандидат
  • Копирайтър точка бг     Здравейте, Secret Marketing,

    Чудесно описание на задачата Ви! Поздравления. Особено ми харесват изискванията за ексклузивност ("... се задължавате да не пишете статии за конкретните продукти...") и за конфиденциалност. Само дето не споменавате, че такива условия качват цената, в пъти, с коефициенти като "3", например.

    Но, при зададените от Вас бюджети - "между 2 и 3 лв. за 100 думи", какво пък значат някакви си повишения. Според Вашите сметки писането на текст с обем като описанието на Вашият проект по-горе - 872 (осемстотин седемдесет и две) думи, струва между 17,44 лв. (седемнадесет лева и четиридесет и четири стотинки) и 26,16 лв. (двадесет и шест лева и шестнадесет стотинки).

    Вие бихте ли си платили толкова пари за толкова работа? Ако - да, честито! Значи сте уцелили бюджета. Сега остава да уцелите и някой копирайтър, дето да Ви свърши работа. Успех!

    П.П.: А за креативно писане, продаващи текстове за хранителни добавки и за брандирани продаващи истории (сторителинг), бих Ви разказал и показал доста... Но, не мога да си го позволя при тези Ваши изисквания. Още веднъж - успех в намирането на копирайтър.
    1. Aктивност:
    2. 40%
    40%
  • 3 дни

  • Кандидат
  • Елена Сергова     Здравейте,
    От горещия редакторски стол на списание "Амика", включванията към Capital Light, през дългите безсънни берлински клубни нощи, смятам, че притежавам всички качества за статии от мъжкото либидо до женското отваряне на пори. Не влизам в клишета, не се уморявам и горя за добре написани статии. Като йога инструктор имам достатъчно свободно време да жунглирам с практиките, писането и личния живот. Отговорна и бърза съм в работата и като цяло мога да накарам всеки да се влюби в реклама за контактни лещи.
    С удоволствие ще се включа в една тестова статия, за да докажа уменията си.
    Благодаря,
    Елена
    1. Aктивност:
    2. 10%
    10%
  • 60 дни




Качете вашия банер тук