Меню

Илюстрация

Илюстрацията е неотменна част от съдържанието на детските приказки, учебната литература и научните издания, на книгите (разкази, повести, романи, стихосбирки), както и на вестниците и списанията. Използва се и при изготвянето на различни видове рекламни текстове, брошури, диплянки, каталози, плакати.

Думата „илюстрация“ произлиза от латинската illustratio – осветяване, нагледно представяне. А значението ѝ се свързва с основната функция на нейното приложение: „хвърля светлина“, запознава, обяснява, пояснява, разяснява, допълва.

С помощта на илюстрацията се осмисля по-добре съдържанието на даден текст, по-образно става пресъздаването на емоционалната атмосфера на художественото произведение, по-ярко е представянето на образите на литературните герои, по-детайлно е запознаването с обекти, явления или процеси от научната и техническата литература.

Обикновено илюстрациите са цветни или черно-бели. Те могат да бъдат рисунки, репродукции на картини, фотографии, схеми, графики, диаграми и др. Съвременните компютърни технологии утвърждават нови видове: дигитална илюстрация, растерни и векторни изображения.

 

ИлюстраториЗабележка: В сайта са регистрирани общо 269 специалиста в тази област. Най-напред в списъка се показват специалистите с Premium абонамент и тези с най-висока потребителска активност.


Приключили проекти свързани с Илюстрация


 
Качете вашия банер тук