Меню
Уважаеми потребители,
Поради сигнал за неправомерен достъп на външно трето лице до нашите системи, всички потребителски пароли са анулирани. За да продължите да ползвате сайта, моля възстановете достъпа си по стандартния начин и си създайте нова парола за достъп – различна от предходната.
Благодарим Ви!

Китайски език

Китайският език може да бъде разглеждан както отделен език, така и като езиково семейство. Различните варианти (диалекти) на китайския език са роден език за повече от един милиард души (около 1/6-та от населението на света). Само китайският мандарин включва около 851 милиона местни говорещи, с което превъзхожда числено който и да било друг език в света. Говоримият китайски език се отличава с високо ниво на вътрешно разнообразие. Китайският е класифициран като макроезик с тринадесет под-езика в ISO 639-3, въпреки че въпросът как трябва да се определят китайските езикови разновидности - като много "езици" или като "диалекти" на един единствен език все още не е напълно уточнено. Общоприетата форма на говоримия китайски е стандартният мандарин, чиято основа е диалекта бейдзин (Пекин). Стандартният мандарин е официален език в Китай, Тайван и е един от четирите официални езика на Сингапур. Китайският език е един от шестте официални езика в Обединените нации.Обяви за работа по проекти свързани с Китайски език

 

Преводачи от и на китайски език

ayor
  • 30%
  • 3 участия

Забележка: В сайта са регистрирани общо 19 специалиста в тази област. В списъка се показват специалистите с Premium абонамент и тези с най-висока потребителска активност.

Приключили проекти свързани с Китайски език